Omlet z szynką

Posted by od-poczecia on 20 września 2007 in Bez kategorii |

Omlet z szynką  

(dla dziecka od 18 . miesiąca)

Składniki:
– 5 jajek
– 10 dag gotowanej szynki pokrojonej w cienkie paseczki
– 6 dag masła
– 2 łyżki mleka
– sól
– pieprz

Przygotowanie:
Szynkę przysmaż na 2 dag masła. Jajka ubij trzepaczką z 2 dag masła i mlekiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Na patelnię połóż resztę masła, rozgrzej i wlej masę omletową wymieszaną z przestudzoną usmażoną szynką. Zamieszaj widelcem i smaż, lekko poruszając patelnią i odwijając brzegi omletu, aby na dno patelni spłynęła płynna masa jajeczna. Omlet jest gotowy, gdy spód jest rumiany, a powierzchnia lekko ścięta, galaretowata. Gotowy omlet przełóż na ogrzany talerz i złóż na pół.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Copyright © 2006-2017 od-poczecia.blogx.pl All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.8.1 theme from BuyNowShop.com.